sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

NEWROS 21.3.

Kurdistanissa vietetaan newrosia eli kevaan juhlaa. Se on oikeastaan alkujaan iranista, mutta nykyaan se on levinnyt myos tanne. Suurin osa ihmisista menee juhlimaan tana juhla paimana, mutta monet vasta seuraavana paivana, koska se juhla on haram, eli islamissa kielletty. Mekin mieheni kanssa menimme vasta eilen piknikille sen takia.

Eilen olikin siis mukava paiva. Lahdimme ystava perheemme kanssa n. klo 9 kohti srtakia joka on kaunis vuoristoinen paikka. Liikenne oli todella ruuhkainen ja paistuimme autossa. Emme kumminkaan menneet ylos vuorille vaan jaimme kauniin joen rantaan, jossa olemme aikaisemminkin kayneet.( kuvia samasta paikasta loytyy siis edellisesta postauksesta).

Istuimme ja soimme pahkinoita ja auringon kukan siemenia ja nautimme auringosta, joka ei nain kevaalla viela ole niin kuuma. Sain vahan paivetystakin kasvoille. Pikku poikani leikki muiden lasten kanssa. Sai kaksi sopoa oman  ikaista tyttoa leikki kaveriksi .D toinen niista oli kylla jo entuudestaan tuttu.

Paiva ruoaksi soimme riisia ja fasulli keittoa. Itse en voinut syoda paljon koska oli jotenkin huono olo.. se onneksi meni ohi paivan mittaan. Jotkut tanssivat kurdin tanssia (halparke). Ja miehet pelasivat vahan jalkapalloa. Illalla soimme kanavartaita, sipulia ja grillattua tomaattia ja tietenkin naan leipaa. Illan pimetessa lahdimme takaisin kotia kohti. Taas oli aivan kasittamaton ruuhka ja kaikki vain ohittelivat ja tie oli ihan tukossa. Monet ajoivat ihan vastaan tulevienkin kaistalla. Joten vastaan tulevien oli odotettava tien sivussa ruuhkan loppumista. Kaikki rekatkin olivat pysahtyneet odottamaan. Suomessa tallainen ei kylla kavisi painsa .D.

Tassa taasen vahan kuvia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti