tiistai 8. tammikuuta 2013

piknik

Heips!

Perjantaina oli mukava paiva! Taalla kurdistanissa perjantaisin on pyha paiva. Se on viikon ainoa vapaa paiva. Lahdimme mieheni koko perheen kanssa piknikille. Loysimme kainiin vuoristoisen paikan jonka lahella virtasi joki. Teimme siella kurdilaista kebabia. Soimme sita lounaaksi. Oli mukavaa kun Benjamin poikanikin paasi ekaa kertaa nauttimaan vapaudesta, konttailla ja tutkia maailmaa. Ilma oli aurinkoinen ja lammin. Vahan myohemmin soimme auringonkukansiemenia ja joimme teeta.
Iltapaivalla kerasimme kimpsumme ja kampsumme ja miehet menivat joelle pesemaan autojaan. Sen jalkeen vaihdoimme paikkaa. Ajoimme kauvemmas ja jaimme eraan kukkulan paalle syomaan ilta ruokaa. Mieheni isoin siskoista oli tehnyt dolmaa ( alla kuva). Kukkulan paalla huomasi heti etta oli paljon kylmempi. Tuuli todella paljon. Lahdimmekin melkein heri syotyamme kotia kohti. Kun saavuimme kotiin olikin jo ihan pimea. Benjaminkin oli nukahtanut matkalla. kaikki olivat vasyneita reissusta. Mutta mukavaa oli!


Piknik kuvia

 

 tormattiin tallaiseen pikku rapuun
 mina nukuttamassa benjaminia
Faktaa!

Kurdistanissa on tapana kayda talvisin ja varsinkin kevaisin piknikilla. Yleensa perheen tai koko suvun kanssa. Piknikille pukeudutaan kauniisti. Varsinkin kevaalla naiset pukeutuvat kansallispukuihinsa ja laittavat hienoimmat paatteet paallensa.
Piknikilla on tarkoitus syoda, tanssia, nauttia luonnosta ja jutustella ihmisten kanssa.
Paikaksi valitaan yleensa paikka jossa on puita ja vetta lahella. On paljon alueita jotka ovat kuuluisia piknik paikkoja. perjantaisin ne paikat ovat taynna ihmisia, joten pitaa lahtea kukon laulun aikaan jos haluaa saada paikan.

Tassa viela muita piknik kuvia

 Kurdin tanssia. Tassa kuvassa nakyy myos kurdin kansallis pukua... myohemmin teen postauksen niista erikseen!



 Naiset valmistavat ruokaa
 Vahan pallon peluuta
 vuohia ja lampaita joen rannalla.
 ruoka hetki


Ilta rukous maghrib.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti